O nama 

Hoću Udružiti Socijalne Pedagoge

HUSP - Hrvatska udruga socijalnih pedagoga je strukovna udruga koja na proaktivan i jasan način razvija, promiče i zastupa profesionalni identitet socijalnih pedagoga.

Opći cilj HUSP-a je poticati i podupirati socijalno-pedagošku djelatnost kojoj je cilj razvoj osobnih potencijala pojedinca, unaprjeđenje kvalitete života i postizanje pozitivne socijalne usklađenosti pojedinaca i skupina te razvoj uvjeta u institucijama i zajednici za cjelovito socijalno uključivanje.

Novosti

Aktivnosti HUSP-a u prethodnom razdoblju

Drage kolegice i kolege, socijalni pedagozi,

u svibnju i lipnju članovi zdravstvene sekcije HUSP-a, u suradnji s Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom, aktivno su radili i doprinosili oblikovanju Prijedloga izmjena i dopuna zakona o zdravstvenoj zaštiti kako bi status socijalnih pedagoga zaposlenih u sustavu zdravstva bio prepoznat i validiran. Slijedom navedenog, predsjednica HUSP-a Tina Peraica sudjelovala je na sjednici Saborskog odbora za zdravstvo i socijalnu skrb sazvanoj vezano uz isti. U međuvremenu je Prijedlog povučen iz procedure te se tijekom ljeta očekuje novi prijedlog ZOZZ u čije nastajanje ćemo se aktivno uključiti.

Također, u prethodnom razdoblju predane su u formalnu proceduru Izmjene i dopune Statuta HUSP-a koje su usklađene s novim Zakonom u udrugama te usvojene na sjednici Skupštine u ožujku 2015.g. Aktivno se radilo i na posljednjem prijedlogu Zakona o socijalnopedagoškoj djelatnosti i njegovom upućivanju prema nadređenim institucijama.

Na samom kraju, želimo svim članicama i članovima HUSP-a ugodni i dobrom atmosferom ispunjeni godišnji odmor! Unatoč visokim temperaturama, pozivamo vas da pratite mrežnu i Facebook stranicu HUSP-a na kojima ćemo objavljivati novosti uključujući i aktualne natječaje za posao. Veselimo se novim radnim izazovima koje ćemo uspješno savladavati odmorni i punih baterija. :)

Srdačni pozdrav,
Upravni odbor

Javni poziv Ministarstva pravosuđa - Probacijski uredi

Tijekom mjeseca lipnja objavit će se Javni pozivi Ministarstva pravosuđa, Uprave za zatvorski sustav. U okviru planiranih natječaja za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, tražit će se po jedan kandidat za Probacijske urede u Bjelovaru, Dubrovniku, Rijeci, Sisku i Zadru.

Informacije o objavljenim natječajima će pravovremeno biti postavljene na mrežnoj stranici HUSP-a.

"

Učlanite se i sudjelujte u našim aktivnostima.

"

Članovi Hrvatske udruge socijalnih pedagoga imaju pristup publikacijama, dokumentima i internim sadržajima kao i mogućnost sudjelovanja u raspravama na forumu. Kako bi se učlanili potrebno je uplatiti članarinu i popuniti pristupnicu koju možete skinuti ovdje.