O nama 

Hoću Udružiti Socijalne Pedagoge

HUSP - Hrvatska udruga socijalnih pedagoga je strukovna udruga koja na proaktivan i jasan način razvija, promiče i zastupa profesionalni identitet socijalnih pedagoga.

Opći cilj HUSP-a je poticati i podupirati socijalno-pedagošku djelatnost kojoj je cilj razvoj osobnih potencijala pojedinca, unaprjeđenje kvalitete života i postizanje pozitivne socijalne usklađenosti pojedinaca i skupina te razvoj uvjeta u institucijama i zajednici za cjelovito socijalno uključivanje.

Novosti

Poziv na predavanje

Pozivamo vas na GOSTOVANJE AMERIČKOG STRUČNJAKA ZA RAD S MLADIMA, 27. svibnja 2015., 15:30 – 17: 30 sati, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj - dvorana Mljet, Zagreb, Borongajska cesta 83f.

Dr. Ross VeLure Roholt je profesor sa Sveučilišta u Minnesoti, fakulteta socijalnog rada (University of Minnesota, School of Social Work). Područje njegovog profesionalnog angažmana je rad s mladima (youthwork) te participativna istraživanja i evaluacije rada s mladima u zajednici. Posebno se bavi građanskim sudjelovanje mladih u demokratskom i društvenom razvoju te radom s mladima iz povijesno marginaliziranih zajednica ili s mladima u uvjetima društvenih tenzija i sukoba. Uz lokalni rad s mladima, profesor VeLure Roholt je uključen u međunarodni rad s mladima u Sjevernoj Irskoj, Laousu, Japanu pa i Hrvatskoj.

Uskoro javni pozivi za prijam na stručno osposobljavanje u Ministarstvu pravosuđa, Upravi za zatvorski sustav

Tijekom svibnja i lipnja se očekuje više objavljenih javnih poziva za prijam na stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa, u Ministarstvu pravosuđa, Upravi za zatvorski sustav.

Radi se o radnim mjestima stručnih suradnika u tretmanu, za što je propisana 1. struka - socijalni pedagog, a prethodni radni staž nije potreban. Naknada za vrijeme stručnog osposobljavanja (koje traje 1 godinu) je 2400 kn mjesečno + naknada za putne troškove (doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje kao i troškove polaganja državnog stručnog ispita snosi poslodavac).Javni pozivi biti će objavljeni na web stranici Ministarstva pravosuđa i Zavoda za zapošljavanje.

"

Učlanite se i sudjelujte u našim aktivnostima.

"

Članovi Hrvatske udruge socijalnih pedagoga imaju pristup publikacijama, dokumentima i internim sadržajima kao i mogućnost sudjelovanja u raspravama na forumu. Kako bi se učlanili potrebno je uplatiti članarinu i popuniti pristupnicu koju možete skinuti ovdje.