O nama 

Hoću Udružiti Socijalne Pedagoge

HUSP - Hrvatska udruga socijalnih pedagoga je strukovna udruga koja na proaktivan i jasan način razvija, promiče i zastupa profesionalni identitet socijalnih pedagoga.

Opći cilj HUSP-a je poticati i podupirati socijalno-pedagošku djelatnost kojoj je cilj razvoj osobnih potencijala pojedinca, unaprjeđenje kvalitete života i postizanje pozitivne socijalne usklađenosti pojedinaca i skupina te razvoj uvjeta u institucijama i zajednici za cjelovito socijalno uključivanje.

Novosti

Udruga Ambidekster klub – Poziv na završni događaj projekta „KIM“

Udruga Ambidekster klub ove školske godine uspješno je provela projekt prevencije međuvršnjačkog nasilja „KIM - kultura izgradnje mira i nenasilnog ponašanje u djece i mladih“. Na projektu su sudjelovale 4 srednje škole na području Zagreba i Županje, 2 osnovne škole iz Zagreba i Sesveta te partnerska udruga Blank.

U ponedjeljak, 31. kolovoza 2015.g., u prostoru Male kazališne dvorane Narodnog sveučilišta Dubrava (na adresi Avenija Dubrava 51), od 11 do 12 sati, održat će se završni događaj projekta „KIM“. Na istome će se prezentirati rezultati projekta i radovi mladih vršnjaka aktivista. Također, održat će se i premijera pjesme „STOP nasilju“ autora Hrvoja Kranjčeca snimljena u suradnji s Mirelom Priselac Remi i Lukom Tralićem Shotom, te premijera pratećeg video-spota napravljenog u suradnji s udrugom Blank.

Detaljnije informacije možete pročitati u prilogu.

Najava međunarodne konferencije „Pacijenti, istraživanje i europska politika kod dugotrajnih forenzičnih pacijenata“

Drage kolegice i kolege,

u nastavku možete pronaći obavijest o održavanju međunarodne konferencije „Pacijenti, istraživanje i europska politika kod dugotrajnih forenzičnih pacijenata“ koju organizira Sveučilišni odjel forenzičnih znanosti Sveučilišta u Splitu unutar EU COST (European cooperation in science and technology) Action IS1302 „Towards an EU Research Network on Forensic Psychiatric Care".

EU COST Action IS1302: Towards an EU Research Network on Forensic Psychiatric Care započeo je 2013. i trajati će do 2017. godine. Unutar projekta jednom godišnje organizira se konferencija COST akcije u raznim europskim gradovima zemalja sudionica projekta, a ove godine kao mjesto održavanja odabran je grad Split. Cijeli projekt i konferencija posvećeni su stvaranju istraživačke mreže za skrb o dugotrajnim forenzičkim pacijentima s multidisciplinarnog aspekta (forenzičko-psihijatrijskog, psihološkog, pravnog i socijalno-pedagoškog aspekta).

Konferencija će se održati 08. listopada 2015. godine u prostorijama Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, a rad je predviđen kroz plenarna predavanja i radionice. Za sudionike je dogovoren smještaj u luksuznim apartmanima The Residence u Podstrani po povoljnijim cijenama te transfer od smještaja do mjesta održavanja konferencije.

U privitku možete pronaći Prvu obavijest o sadržaju konferencije te ostale relevantne informacije.

"

Učlanite se i sudjelujte u našim aktivnostima.

"

Članovi Hrvatske udruge socijalnih pedagoga imaju pristup publikacijama, dokumentima i internim sadržajima kao i mogućnost sudjelovanja u raspravama na forumu. Kako bi se učlanili potrebno je uplatiti članarinu i popuniti pristupnicu koju možete skinuti ovdje.