Naslovnica / Novosti / Kockanje mladih – istraživanje i iskustva iz prakse u Hrvatskoj

Novosti

Kockanje mladih – istraživanje i iskustva iz prakse u Hrvatskoj

Veliko nam je zadovoljstvo pozvati Vas na jednodnevni stručni skup pod nazivom "Kockanje mladih - istraživanje i iskustva iz prakse u Hrvatskoj" koji organiziraju Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Hrvatska udruga socijalnih pedagoga i Udruga sudaca za mladež, obiteljskih sudaca i stručnjaka za djecu i mladež.

Skup će se održati u petak, 11.11.2011. godine u Zagrebu, na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj, Borongajska 83f u Dvorani Zagreb.

Učestalije kockanje i klađenje mladih, kao i negativne posljedice koje proizlaze iz takvog ponašanja potakle su nas na aktivnije bavljenje ovim područjem i organiziranje skupa za stručnjake iz različitih područja djelovanja.

Na skupu će se, uz iskustva iz prakse, prezentirati i rezultati znanstveno-istraživačkog projekta "Navike i obilježja kockanja adolescenata u urbanim sredinama RH" koji je proveden uz sudjelovanje 1.952 učenika srednjih škola u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Rezultati projekta govore o značajnoj uključenosti mladih u kockarske aktivnosti (iako je ono u Hrvatskoj maloljetnicima zabranjeno), kao i štetnim psihosocijalnim posljedicama takvih aktivnosti, ukazujući na potrebu šireg i sveobuhvatnog društvenog djelovanja.

Nadamo se da ćete se odazvati ovom pozivu i prepoznati važnost i aktualnost ove teme. Skup je namijenjen svim stručnjacima koji se bave mladima, pa Vas molimo da ovu informaciju proslijedite svim potencijalno zainteresiranim kolegama u Vašoj ustanovi i izvan nje.

U prilogu se nalazi obrazac za prijavu te okvirni program skupa. Molimo sve zainteresirane da svoj dolazak prijave najkasnije do 28.10.2011. godine faksiranjem obrasca za prijavu (u privitku) na broj 01/245-7559. Prijava dolaska na skup potrebna je zbog ograničenog broja sudionika i izdavanja potvrde o sudjelovanju.
Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezano uz ovaj skup slobodno kontaktirajte dopredsjednicu HUSP-a doc.dr.sc. Valentinu Kranželić na telefon 01/245-7534 ili e-mail: vkranzel@gmail.com. Informacije o tome kako doći do Kampusa možete pronaći na web stranici Fakulteta www.erf.unizg.hr - link "Kako do nas".
Veselimo se Vašem dolasku!
S poštovanjem,
Prodekanica za znanost ERF-a
prof.dr.sc. Ljiljana Mikšaj-Todorović

Predsjednica HUSP-a
Tina Peraica, prof.

Predsjednica USM-a
Lana Peto Kujundžić, dipl.iur.