Osnovana HKSP!

5239
Poštovane kolegice i kolege, jučer je održana Osnivačka skupština Hrvatske komore socijalnih pedagoga.
 

 

 U skladu s time što smo uvijek drugačiji, i naša skupština održana je na neuobičajen način - na daljinu, putem ZOOM platforme. Pozivu na sudjelovanje odazvao se impozantan broj socijalnih pedagoga, u nekim trenucima bilo nas je preko 230. Tumačimo ovaj interes kao prepoznavanje značaja i podršku osnivanju Komore.


  

 Na početku je nazočne pozdravila zamjenica predsjednika HUSP-a Gordana Babić, dekanica ERF-a Snježana Sekušak Galešev, a uz tehničke probleme, posredno i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać te državna tajnica Marija Pletikosa.

 

Osnivačkom skupštinom moderirala je Mirjana Matov, članica Osnivačkog odbora HKSP.

Osnivački odbor je Osnivačku skupštinu organizirao bez profesionalne tehničke podrške, kao grupa entuzijasta i, unatoč određenim nespretnostima koje su “u hodu” rješavane, provedene su sve planirane aktivnosti. Velikom većinom glasova prihvaćen je Statut koji je dobio prethodnu suglasnost Ministra. Odabrani su članovi tijela Komore koji su nužni za početak njezina rada:

Za predsjednicu Komore odabrana je Alma Rovis Brandić, za njezinu zamjenicu Gordana Babić, za zamjenicu Predsjednika Skupštine Ljiljana Samardžić, a za članove Upravnog odbora Katarina Sikiric Lukic, Nada Damjanovic, Toni Maglica, Nives Butorajac, Iva Ramljak, Gordan Hosni i Sanja Risek.

Želimo im uspješan rad, na korist socijalnopedagoškoj struci koja je, napokon, regulirana profesija.

Ujedno zahvaljujemo svima koji su doprinijeli da do ovoga dođe - radnim skupinama koje su pisale Zakon, ranijim i sadašnjim članovima upravljačkih tijela HUSPa, svima koji su se odazvali na jučerašnju skupštinu te svima koji se osjećaju zaslužni, a nismo ih spomenuli, te svima koji su spremni u budućnosti ulagati u izgradnju kvalitetne