POZIV NA MEĐUNARODNU KONFERENCIJU „PREVENCIJOM DO KULTURE NENASILJA“

 

Ovdje možete preuzeti POZIV i PROGRAM konferencije.


Mjesto održavanja:        
 1. dana Konferencije program će se odvijati uživo u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci, na adresi Verdijeva bb, poštujući preporučene epidemiološke mjere.
Konferenciju je u realnom vremenu moguće pratiti i virtualno, putem Zoom platforme.
 
2. dan konferencije organiziran je isključivo u online formatu.

         
Svrha konferencije je jačanje kapaciteta stručnjaka za kreiranje i provedbu preventivnih programa u zajednici usmjerenih na zaštitu djece i mladih od brojnih izazova i rizika u online okruženju.

Uzimajući u obzir da djeca u prosjeku na internetu provedu više od 6 sati dnevno, a da su prilikom korištenja interneta izložena brojnim neprimjerenim sadržajima i kontaktima te da svako drugo dijete ne zna kome se obratiti ako mu je potrebna pomoć, preventivne aktivnosti imaju ključnu ulogu u promicanju sigurnog korištenja interneta i zaštiti djece i mladih u virtualnom svijetu.

Programom ćemo nastojati pružiti informacije o različitim aspektima rizičnog ponašanja djece i mladih u online okruženju, izazovima u kreiranju i provedbi preventivnih programa, važnosti i načinima interdisciplinarnog pristupa u razvoju preventivnih aktivnosti te omogućiti razmjenu ideja, primjera dobre prakse i inovativnih alata i usluga na međunarodnoj razini.

Konferencija je namijenjena stručnjacima iz sustava zdravstva, socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja, pravosuđa te organizacija civilnog društva, a čije je djelovanje usmjereno na razvoj i provedbu preventivnih programa u zajednici usmjerenih na zaštitu djece i mladih u online okruženju.

Svoje aktivno i pasivno sudjelovanje možete prijaviti putem poveznice: https://csi.hr/registracija/html/unosregistracije.php


Aktivno sudjelovanje predviđa sljedeće aktivnosti: 1.  Sudjelovanje na sajmu preventivnih aktivnosti; 2. Predstavljanje inovativnih i digitalnih alata, materijala i publikacija usmjerenih na prevenciju rizičnih ponašanja djece i mladih na internetu i svih oblika nasilja nad i među djecom u virtualnom okruženju; 3. Poster sekcija.
 

Molimo da sudjelovanje prijavite najkasnije do 23. svibnja 2021. godine u  20.00 sati.


Sukladno epidemiološkim mjerama, broj sudionika koji program 1. dana konferencije žele pratiti uživo iz dvorane HNK, ograničen je na 120. Mjesta osiguravamo prema redoslijedu zaprimanja prijava.

 Konferenciju organiziramo u okviru projekta „Safer Internet Centre Croatia: Making Internet a good and safe place“ čiji je nositelj Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, a partneri: Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko–goranske županije, Dom zdravlja Osječko–baranjske županije te A1 Hrvatska. Projekt sufinancira Europska  unija iz programa Department C - Connecting Europe Facility (CEF), a provodi se pod pokroviteljstvom Innovation and Networks Executive Agency (INEA) na temelju ovlasti delegirane od strane Europske komisije.