Tihana Novak, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju ERF-a izabrana novom potpredsjednicom HUSP-a

Nakon završenog fakulteta, Tihana Novak započela je svoj profesionalni put kao znanstveni novak na Sveučilištu u Zagrebu, Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu. Završilaje poslijediplomski studij i doktorirala na Filozofskom fakultetu, Studiju sociologije.  Radila je kao znanstveni suradnik, fokusirajući se na penologiju i penološku rehabilitaciju a doktorirala je na temu zadovoljstva poslom, profesionalnog stresa i sagorijevanja penalnog osoblja. Trenutno se bavi područjem viktimologije, kriminologije te znanstveno-istraživačke metodologije s posebnim naglaskom na kvalitativni pristup. 

Kako je, između ostalog, navela u svojoj kandidaturi, Tihana dijeli zajedničku predanost ciljevima Udruge i vjeruje u njezinu važnu ulogu u unapređenju socijalne pedagogije. Vjerujemo kako će nam njeno znanje, iskustvo i stručnost biti novi vjetar u leđa svima nama. 

Tema skupštne, u okviru planiranja za 2024. godine, bila je i strateško planiranje i obilježavanje 25. godišnjice HUSP-a, čemu se također radujemo i o čemu ćemo uskoro pisati. Također su predložene izmjene Statuta kojim želimo omogućiti sudjelovanje članovima na skupštinama i online. Prijedlog je jednoglasno usvojen tako da vjerujemo kako se na sljedećoj skupštini vidimo u puno većem broju, iza malih (može i velikih) ekrana, i uživo. 

Do tada, uključite se, pišite nam i ne zaboravite - HUSP je nastao, živi i postaje onakav kakvim ga oblikuju njegovi članovi!